Boeken

Uit Wiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

gebruik de kopje voor de schrijver button voor de schrijver
gebruik de kopje voor de titel button voor de titel
zichtbaar bovenaan zodra je op bewerken klikt
verdere uitleg: zie Welkom

Besprekingen romans, verhalen, strips en tekeningen

Uitgebreide recensies zijn natuurlijk zeer welkom.

Maar dat hoeft niet.

Een simpele vermelding met de titel en wat zakelijke gegevens
en een heel korte beschrijving
zijn ook zeer welkom

Plaats je een recensie, onderteken die dan altijd
Vier tildes: levert altijd je inlognaam op + datum, zoals in dit geval:
Admin 1 jun 2008 16:32 (CEST)
Tenminste, als je bent ingelogd natuurlijk.

Romans

Pauline Réage

Histoire d' O


De eerste literaire sm roman die algemeen als literatuur geaccepteerd werd.
Voor menigeen niet alleen de inspiratie tot schrijven maar ook tekenen, fotograferen en filmen.
Sm Verhalen zou niet bestaan zonder dit boek.
Mijn eigen pseudoniem heb ik als eerbetoon aan haar ontleend.
Ik beschouw me dan ook zeker aan haar schatplichtig.
Verder verwijs ik graag naar de discussie pagina voor commentaren en citaten:
[http://www.smverhalen.nl/cgi-bin/discus/show.cgi?tpc=78367&post=243#POST243 Verhaal van O]
ISBN 9029534680 ISBN 902340534
Paul Gérard

Terug naar Roissy


Minder bekend vervolg op Histoire d'O.
Een stuk dunner, maar absoluut de moeite waard.
Naast een beschrijving over hoe het boek ontstaan is, verhaalt dit boek van O's reis naar Roissy en haar verblijf als één van de meisjes.
Nu is ze dus niet meer een meisje dat haar onderdanigheid moet ontdekken, maar dat meedraait met de anderen.
Prachtige beschrijvingen dus van het leven op Roissy.
Je zult alleen goed moeten zoeken om het te pakken te krijgen .... maar het is die zoektocht zeker waard.
Uitgegeven door de Bezige Bij, 1977.
Paul Gérard


Edith Templeton

Gordon

Gordon is en onvergetelijke, onthutsende roman die bij verschijning in 1966 voor grote ophef zorgde het is een liefdesgeschiedenis die zich afspeelt in het naoorlogse Londen.
Een jonge vrouw ontmoet een veel oudere eb zeer dominante psychiater. De verhouding tussen die twee zal intens seksueel worden, een obsessie zelfs.
De diepste geheimen van de seksualiteit worden ontsluierd.
ISBN 90-295-4901-7


Marthe Blau

In Zijn handen

Een advocate raakt in de ban van een collega en laat zich door hem meeslepen in een spel van vernedering en genot, dat haar gaandeweg zal ondermijnen.
Het verhaal gaat over Elodie, een advocate met man en kind die tijdens haar werk getroffen wordt door de blik van een collega; diabolisch maar onweerstaanbaar. De man, die door Elodie alleen maar als Hij wordt betiteld, is hard en schijnbaar gevoelloos ten opzichte van haar. Niet alleen de lijfelijke pijn wordt door Elodie beschreven, maar nog meer hoe pijnlijk het voor haar is te weten dat ze weinig voor hem betekent. Haar gevoelens, op een neer geslingerd tussen verwachting, genot, teleurstelling en begeerte zijn de rode draad door het boek. Het geestelijke aspect van onderwerping en vernedering krijgt veel aandacht in het verhaal. Haar voorbereiding op en de beleving van de ontmoetingen met Hem zijn zo geschreven dat je bijna niet anders kan dan je inleven.

De eerste bladzijden waren veelbelovend. Maar verder viel het mij ontzettend tegen. Zal wel aan mijn verwachtingspatroon liggen, maar het is het inmiddels al derde boek wat ik binnen het genre lees wat voornamelijk lichamelijk gericht is, het einde is ook niet bepaald een happy end, het stemt mij over het geheel meer droevig dan blij. Als ik de intro op de omslag wat beter had gelezen had ik mijn verwachtingen minder hoog geschroefd.
Maar het gaat inderdaad voornamelijk over seksuele onderwerping en ik zou er niet aan moeten denken dat ik met iemand iets zou aangaan die mij zo liefdeloos zou behandelen.

Extraatje uit de binnenflap: "Marthe Blau is het pseudoniem van een succesvolle Parijse advocate van rond de dertig. Met de autobiografische roman "In Zijn handen" maakt zij haar debuut als schrijfster." En nog een: "het genot zit 'm hier in de belofte van een plezier dat steeds maar wordt uitgesteld, nooit bevredigd wordt en dat alles in een uiterste vorm van onderwerping."
uit: BDSM Zaken
[http://www.bdsmzaken.nl/content/bzk-boe-frm.asp?tabelid=144 meer recensies aldaar]

ISBN 9029504501
Gebonden, 203 pagina's; Gewicht: 323 gram; Formaat: 208 x 135 x 20 mm
Te bestellen bij verschillende online winkels voor 16,95 E

Esther Bremer en Anja de Crom (naar Enid Blyton)

Pitty naar college

Waar gaat het over?
Pitty naar college is het vervolg op de oude Pittyboekjes van Enid Blyton, waarin Pitty avonturen beleefde met haar kostschoolvriendinnen. Pitty is inmiddels achttien en gaat studeren aan het meisjescollege St. Andrews, een broeinest vol spanning, avontuur, intriges, grappen, promiscuïteit en romantiek. Je zult uit die omschrijving al wel begrijpen dat Pitty naar college géén kinderboek is!

Illustraties Karin Spijker
144 pag., 6 illustraties, Euro 11,00
ISBN 90 5592 601 9 / www.la-vita.nl
The Inventress: Mocht iemand interesse hebben klik op de volgende linken om Pitty naar de kostschool online te lezen:
[http://www.pitty.nl/hoofdstukken.htm een paar hoofdstukken]
[http://www.libelle.nl/NR/rdonlyres/89E5D313-DC8F-4904-88F4-73CF1CCF1CDB/0/pittynaardekostschool.pdf pdf file]
lees ook de berichten hierover op het Forum:
[http://www.smverhalen.nl/cgi-bin/discus/show.cgi?tpc=78367&post=4684#POST4684 bericht van Alexandra (als citaat) en verder]

Annemiek Schrijver

Rachab

In een ruk uitgelezen het boek Rachab van Annemiek Schrijver.
Dit boek is zeer de moeite waard en zal voor velen van ons een stuk herkenning geven.
Dus een echte aanrader.

Een stukje tekst om jullie te teasen : lees het bericht op het Forum: [http://www.smverhalen.nl/cgi-bin/discus/show.cgi?tpc=78367&post=3443#POST3443 citaat].

Wat een durf om zoveel van jezelf prijs te geven en wat bewonder ik dat. Daardoor is het geheel ronduit spectaculair. Hier en daar hallucinerend, bijna alsof je een droom beschrijft. Als je iets leert van dit boek is het dat je nergens voor moet terugdeinzen.
Schrijver ontpopt zich als een Geboren Schrijfster."

> Maarten ’t Hart

Meer info op [http://www.rachab.nl/ Rachab]

Master Lucifer

Vanessa Duries

De Leiband

Vanessa beschrijft haar paradoxale liefde voor Pierre, de Meester met een hoofdletter. De wereld waarmee zij te maken krijgt is er een van leer, latex, van boeien en bankschroeven, van knijpers en klemmen. Tijdens de rituelen verandert de studente Vanessa in de slavin Laika, die tot alles bereid is om de hoogste graad van perfectie te bereiken. Zij wordt verkracht, gemarteld, vernederd en als hoer behandeld, maar ondergaat die beproevingen uit liefde voor haar Meester, die plezier put uit haar vernedering. In de loop van een aantal inwijdingsrituelen analyseert ze tot op de draad de mysterieuze band die meester en slavin verbindt, een band die alleen maar bestaat bij de gratie van de slavin. Want zij stelt uiteindelijk de grenzen. Zij is de echte meesteres. Zelfs met een leiband om haar hals en gouden ringen in haar schaamlippen, zelfs in de Penthouse. De leidraad is het waar gebeurde verhaal van een verhouding in liefde en pijn, van geestelijke en lichamelijke dominantie en slavernij, verteld met een bijna naïeve openhartigheid.

Het is een interessant boek geschreven vanuit het beeld van de slavin Vanessa. Zij vertelt heel uitgebreid over haar emoties en gedachten hierover. In de inleiding vertelt ze over haar jeugd en de straffen die zij van haar vader terecht / onterecht. Duidelijk is ook dat de vader een herkenbaar incestueuze sadistische rol speelt. In het eerste hoofdstuk wordt haar eerste bewuste kennismaking met haar meester beschreven. De volgende hoofdstukken beschrijven hoe zij in toenemende mate haar slavinnenlot wil dragen en alles wil doen om heer meester te behagen en vooral niet teleur te stellen. Zij wordt ruw gebruikt, uitgeleend, streng gestraft, maar ook beloond. Zij moet in opdracht de hoer spelen en nog veel meer. Al met al vind ik het een boek dat het lezen zeker waard is.

uit:
[http://groups.msn.com/deleiband/deleiband1.msnw De Leiband]
Je vind er ook het overgetypte boek, want het is niet meer in de boekhandel verkrijgbaar.
L Express
ISBN 90-295-1393-4


graag recensies van de volgende boeken

Florence Dugas

Het evangelie volgens Eros

Uit verdriet om de dood van haar broer, met wie ze een sado-masochistische relatie had, begint een jonge vrouw een soortgelijke relatie met en andere vrouw.
ISBN 9041403914


Zusters in pijn

Een Franse studente krijgt een sado-masochistische relatie, eerst met een man, dan met een andere studente, waarna geweld een toenemende rol speelt.
ISBN 904140225X


Almudena Grandes

Episoden uit het leven van Lulu

Een jonge vrouw voelt zich aangetrokken tot intellectuele, kunstzinnig aangelegde mannen en raakt gefascineerd door sex met een sadistisch tintje.
ISBN 9026952031

Anne Fine

De spelbreker

Een man, wiens gezicht in zijn jeugd verminkt is door een woeste hond, is ervan overtuigd dat er voor hem geen vreugde weggelegd is in het leven.
ISBN 9026952473


Lucinda Carrington

Intieme nachten

Om een klant te strikken moet een jonge vrouw hem negentig dagen lang seksueel geheel ter beschikking staan.
ISBN 9044303880


D.A.F. de Sade

Juliette, of De voorspoed van de ondergang : 1ste en 2de periode

Pornografische roman over een meisje dat in een kloosterschool tot seksueel wangedrag wordt verleid en dat er later naar streeft datgene te doen wat volgens de geldende moraal verboden is
ISBN 9035114299


Justine, of De tegenspoed der deugdzaamheid

Zedenroman, waarin de omkering van de strekking van de conventionele roman wordt getoond, namelijk de overwinning van het kwaad op het goede.
ISBN 903511230X


De nieuwe Justine, of De tegenspoed van de deugd

Een jong deugdzaam weesmeisje ondergaat een lange reeks uit wellust geboren brute bejegeningen en aantijgingen.
ISBN 903511518X


De 120 dagen van Sodom of De school der losbandigheid

Raamvertelling over een afgelegen slot waar een groep mannen zich overgeeft aan veelsoortige seksuele, met name sadistische perversies.
ISBN 9035111222


Slaapkamergesprekken, of De immorele leermeesters

Dialogen waarin een 15-jarig meisje wordt ingewijd in de filosofie en de praktijk van het sado-masochisme.
ISBN 9035116003


Michael Kleeberg

Barfuß

Wanneer een man via zijn computer ingaat op een sadomasochistische homo-aanbieding, ervaart hij een volkomen andere wereld hetgeen vérstrekkende gevolgen voor hem heeft.
ISBN 3462023993


Patti Davis

Bondage

Een Amerikaanse vrouw van 35 jaar raakt in de ban van een sadomasochistische man, die haar verleidt tot een relatie waaraan ze bijna ten onder gaat.
ISBN 9022516903


Willem Melchior

Kasper Valentijn

Een homoseksuele middelbare scholier ontdekt gaandeweg de narcistische en masochistische aard van zijn lustbeleving.
ISBN 9025408095


Eduard Limonov

De kus van de kakkerlak

Een jonge Poolse immigant in New York biedt zich aan als beul voor masochistische oudere dames.
ISBN 9028416285


Niccolò Ammaniti

Het laatste oudejaar van de mensheid

Verhalen waarin hedendaagse personages op de combinatie seks en geweld stuiten.
ISBN 9028420037

Ed van Eeden

Liefste litteken

Een jongeman voelt een heftige maar egocentrische, sadomasochistische gekleurde hartstocht voor een vrouw.
ISBN 9035125428


Liesbeth Annokkee

Nachtplantsoen

Een jonge vrouw heeft een gewelddadige relatie met haar vriend: ondanks het feit dat ze regelmatig in elkaar geslagen wordt, komt ze steeds weer bij hem terug.
ISBN 9054520884


Willem Melchior

De roeping van het vlees

Verhalen over homoseksuele jongens met masochistische verlangens.
ISBN 9025469868


Fredrica Alleyn

Sensueel spel

Een argeloos kindermeisje raakt betrokken bij de sadomasochistische spelletjes van een baron. ISBN 9072718895


Ian McEwan

De troost van vreemden

Een gescheiden vrouw en haar vriend, op vakantie in Venetie, zien hun licht bekoelde verhouding aanvankelijk opbloeien onder invloed van een ontmoeting die een onverwacht geweleddadig einde heeft ISBN 9061691583


Helen Zahavi

True romance

Nadat een oudere Engelse heer zich heeft ontfermd over een meisje uit de Balkan, haalt hij een jonge man in huis, met wie zich een driehoeksrelatie ontwikkelt. ISBN 9069742047


Susan Swann

De tucht van parels

Een jonge, succesvolle vrouw gaat in op mysterieuze uitnodigingen om zich volledig seksueel te laten onderwerpen. ISBN 9057130114


Gaia Servadio

Het verhaal van R

Een jongeman wordt ontvoerd door een vrouwelijke directeur om onderworpen te worden aan sado-masochistische seks met vrouwen en mannen. ISBN 9067662143


Alison Tyler

Verleidelijk & vurig

Op reis door Europa verdiepen een man en een vrouw zich enthousiast in het erotische, met name sado-masochistische uitstapjes. ISBN 9044305980


Tallulah Sharpe

Een verleidelijk voorstel Een jonge vrouw heeft een succesvolle carriére op de Londense beurs maar is vooral bezeten van sado-masochistische seks.


Jacqueline Carey

 • Kushiel's Dart
 • Kushiels Chosen
 • Altavar

Ik vind zelf de boeken van Kushiel's Dart van Jacqueline Carey errug goed. En haar masochisme en onderdanigheid wordt daar (vind ik) positief opgevat.


Leopold von Sacher-Masoch

Venus in Furs

http://www.gutenberg.net/etext04/vnsfr10.txt

Verhalen

Henk Vogel

Sylvia en andere verhalen


Zover ik weet is Henk Vogel de enige (literaire) SM auteur wiens boeken zijn uitgegeven. Weliswaar door hemzelf, maar dat maakt niet uit. Alleen al daarom zou iedereen zijn boeken moeten kopen.
Tenminste, dat vind ik, zelf schrijver die nog lang zo ver niet is.
Henk schrijft prachtig en niet voor niets is het dubbelverhaal “Sander” en “Yvette” op Sm Verhalen opgenomen als bewijs van zijn meesterschap.
Ik ga dat daarom vanzelfsprekend hier niet recenseren,
maar lees het: [http://www.smverhalen.nl/yvette_en_sander.htm Yvette en Sander]
Veel van de romans van Henk beschrijven ontleukende (jonge) meisjes op het pad naar onderdanigheid. Bloot zijn en lopen, en pijn als genot zijn daarbij centrale thema's.

"Sylvia en andere verhalen". Zoals de titel al zegt is dit een verhalenbundel. In twaalf van de veertien verhalen zijn liefde en seks verknoopt met macht en pijn. Meestal gaat het over (zeer) jonge vrouwen die vrijwillig gehoorzaam zijn aan de SM-meester van hun keuze. In de andere twee ontdekken jonge meisjes de lichamelijke liefde. 192 blz.

Het boek is te bestellen door 15 Euro over te maken op postgiro 8117308 t.n.v. Erobird, postbus 15729, Amsterdam, o.v.v. "Sylvia".
In België is het te bestellen door 15 Euro over te maken op postcheque 000-0493388-46 t.n.v. Erobird, postbus 15729, Amsterdam, o.v.v. "Sylvia".
voor meer informatie: [http://www.erobird.nl/ Erobird]
Paul Gérard


Elissa Wald

Ontmoet de meester

Sado-masochistische verhalen en gedichten.
ISBN 9057130033

Non-fictie

Niki Flynn

Dances with Werewolves

Niki is een Amerikaanse spanko die als eerste niet-Tsjechische in films van Lupus/Rigid East speelde.
Ze heeft haar levensverhaal opgeschreven in een zeer boeiend boek.
Het is een boek dat heel veel biedt op heel veel fronten.

 1. In de eerste plaats is het een prachtig en intiem relaas van een meisje dat worstelt met haar spanking fantasieën
 2. Het geeft een spannend inkijkje achter de films, met name die van Lupus. Hoe ze gemaakt worden, hoe de actrices het ervaren. Hoe de films ontstaan. Maar ook hoe er door anderen op de films gereageerd wordt (en zij als actrice daarin). Als ze dan ook nog een aantal gangbare mythes doorprikt...
 3. Het geeft ook een beeld van het internationale spanko-wereldje. Een wereldje waarvan ik het bestaan niet kende.
 4. Ten slotte leest het als een spannend boek.

Wat door haar heel mooi beschreven wordt is wat spanking voor haar betekent.
In veel episodes in het boek doet ze dat, maar waar ze het voor het eerst ervaart wil ik hier citeren. Het is na het lezen van het boek “Frank and I” een Victoriaanse roman (gaan we opsporen...).

In één scène besluit de voogd van Frank dat het meisje niet de roe krijgt, maar bedenkt hij dat het meer opwindend is om haar over zijn knie te leggen en haar een pak slaag te geven. Yes, yes, yes! Je aan iemand onderwerpen die de macht heeft om je te straffen - dat was wat ik wilde! Ik hoefde niet onderdanig te zijn; ik moest me alleen onderwerpen. En ik hoefde het niet fijn te vinden; ik hoefde het slechts te ondergaan.

(door mij vertaald en dat was een klusje dat ik niet nogmaals op me zal nemen - verdraait lastig zeg)
Niet door iedereen wordt spanking gekoppeld aan opwinding, zeker niet op dat moment (noch voor dominanten -zoals ikzelf- by the way). Ik heb het zelden zo mooi zien beschrijven dan door Niki.
Kortom: een mooi en intiem relaas van een spanko-ster die steeds weer verbaasd is als ze merkt dat anderen haar als zodanig zien.
Integer op en top.
Gewoon bestellen dus, bij:
[http://www.amazon.co.uk/Dances-Werewolves-Niki-Flynn/dp/0753512289/ref=sr_1_1/203-1988511-6908735?ie=UTF8&s=books&qid=1187043981&sr=8-1 Amazon]
Uitgegeven door www.virgin.com/books (maar die site vindt het boek niet).
En haar eigen site [http://www.nikiflynn.com/ Niki Flynn]
Reintoch


Sina-Aline Geißler

Onderdanig wil ik zijn

In Onderdanig wil ik zijn vertelt Sina-Aline Geißler een heel persoonlijk relaas, dat in bepaalde opzichten beschouwd kan worden als een soort 'coming out'. Niet alleen bij zichzelf, maar ook bij een aantal geïnterviewde eveneens masochistische vrouwen gaat ze na in hoeverre dergelijke gevoelens al tijdens de (vroege) jeugd bestonden en hoe daar mee om werd gegaan. Het is onthutsend te lezen dat de schrijfster, eigenlijk altijd een modelkind, een paar maal werkelijk crimineel gedrag ging vertonen omdat ze zo graag pijnlijk gestraft wilde worden. Zo'n gegeven lijkt me iets waarmee in de jeugdhulpverlening rekening gehouden dient te worden.
Sina-Aline Geißler: Onderdanig wil ik zijn: Vrouwen & �Masochisme
A.W. Bruna Uitgevers B.V Utrecht
168 pagina's, paperback
ƒ 12,50
ISBN 90 229 8188 6
zie ook: [http://www.smverhalen.nl/cgi-bin/discus/show.cgi?tpc=78367&post=259#POST259 bericht discussiesite en volgende berichten]
rechtstreeks naar de uitgebreide recensie: [http://www.nopapers.nl/km/az/boek/2/boek0281.html recensie elders]

Fotoboeken & Tekeningen & Strips

The Illustrated Story of O

fotoboek

Doris Kloster heeft een fotoboek gemaakt over Histoire d’O.
Naast de foto’s zijn steeds kleine citaten uit het boek opgenomen.
Het boek heeft dan ook de volle goedkeuring van de oorspronkelijke uitgever. Beter, hij heeft zelfs het voorwoord geschreven.

Het is een prachtig boek geworden, waarin vooral de sfeer heel erg belangrijk is. Zo heeft ze bijvoorbeeld op prachtige locaties in Frankrijk gefotografeerd.
Doris heeft zoveel mogelijk de tekst letterlijk genomen. Dat is haar uitstekend gelukt.
Alleen voor de kenner de opgave om afwijkingen op te sporen.
Bijvoorbeeld de plaats waar Pierre O geselt....

Het boek is uitgegeven bij St Martin’s Press, New York.
28 x 28, gebonden, 120 pagina’s, ± 55 pagina grote foto’s
ISBN: 0-312-26605-7
te bestellen bij Amazon.com, prijs dan 46 euro
zie ook: [http://www.smverhalen.nl/cgi-bin/discus/show.cgi?tpc=78367&post=258#POST258 met afbeelding]
Reintoch

Loïc Dubigeon

tekeningen

Prachtige scherpe haast levensechte tekeningen - mooier dan levensecht eigenlijk.
De verhalen van Paul Gérard zijn er mee geïllustreerd. Ook vind je ze op onze tekeningen pagina's.
Ze zijn verschenen in de serie

 • “De Slavinnen”, een 'stripboek' uitgegeven door Turbo (4 delen)

Ze zijn uitverkocht, maar nog wel tweedehands verkrijgbaar.
Nog wel verkrijgbaar zijn de Franse en Engelse edities.
Deze komen echter niet overeen met de Nederlandse uitgave (en geen tekst).
De kwaliteit van de Engelse uitgave is echter veel groter dan de Nederlandse,
en heeft ook tekeningen die niet in Slavinnen staan.
Daar komen ze pas goed tot hun recht!

 • “Sweet Submission 1 en 2”, uitgegeven door Priaprism Press

De Franse uitgaven heten:

 • “Douce Violence” en “Soumission”, uitgegeven door IPM

Ook van hem:

 • Manuel de Cevelité, à l'usage des "grandes" filles

(erotische tekeningen, maar op een paar na geen sm), uitgegeven door Astarté.
Reintoch

Lynn Paula Russell

tekeningen

Prachtige tekeningen, en vaak vol emoties. Zie bijvoorbeeld het logo'tje van onze wiki!
Spanking in al zijn finesses en details is zij daarmee de koningin van de spankingtekening.
Ook veel tekeningen op onze site zijn van de Lynn Paula Russell, alias Paula Meadows.
De meeste verhalen van gastschrijvers zijn er mee geïllustreerd.
Maar ook een aantal pagina's van onze plaatjessite zijn aan haar tekeningen besteed.
Je vindt ze echter ook overal op het web.
Maar daar (en op deze site) komen ze nooit goed tot hun recht. Pas in boekvorm is het echt genieten!

Want ze zijn ook uitgegeven:

 • A Sexual Odessey
 • Painfull Pleasures, the erotic art of Lynn Paula Russell (een werkelijk schitterend boek in hardcover)
 • The Illustrative Art of Lynn Paula Russell (klein formaat)
 • Beatrice, Gordon Grimley (roman, 14 illustraties)
 • Sabina 1 & 2 (stripboek - vind ik zelf wat minder)
 • SexCitement (een prachtig voorlichtingsboek over sex, door haarzelf geschreven)

allen van EPS (Erotic Print Society (bestellen via:
[http://www.eroticprints.org Erotic Review Books]

 • The Janus Collection: Paula Meadows looks back,

uitgegeven door Pale Horse (waarschijnlijk uitverkocht)

Ook haar persoonlijke verhaal is zeer boeiend; te lezen, onder meer

 • "A Sexual Odessey"

en tenslotte haar eigen site:
[http://www.lynnpaularussell.com Lynn Paula Russell]
Reintoch